torstai 28. tammikuuta 2010

Kyykkyyk ja paljon muuta

Jes. Kirjoittelin pitkän pätkän postia heti sunnuntaina, mutta eikös se kadonnut bittiavaruuteen kuin pieru Saharaan. Yritetään siis lyhennettynä versiona uudelleen. (PS. Löytyi muuten luonnoksena postilistalta. Ei muuten harmita.)

Lauantaina käveltiin lyhyt matka TTY:lle katselemaan Hiukkaskyykkää. Ronjalla oli päällään uusi hieno villapaita, joka ei ilahduttanut sitä vähääkään. Juoksemaan ei suostuttu kuin lyhyitä matkoja, ennen kuin piti pysähtyä vinkumaan surkeasti. Otettiin siis lopulta paita pois, ettei toinen aivan palella pyllyään. Ronjamaisesta vilkkaudestaan huolimatata Ronsu ei pysynyt paukkupakkasilla kovin kauaa lämpimänä, joten suurimman osan päivästä se tyytyi edustamaan Laurin toppatakin sisältä. Ilmeisesti oli kivaa ja lämmintä, kun neiti istuskeli hiljaa ja tyytyväisenä pitkiä aikoja takin sisällä. :) Kaikki kivat tyypit ehdittiin kuitenkin bongailla parissa tunnissa. Valitettavasti "jes, ihminen, mä rakastan sua!"-vaihe jäi päälle ja sunnuntaina meinasi nousta savu korvista pariinkin kertaan, kun aiemmin kohtuullisen hyvin ihmiset ignoraava Ronsu möyrysi jokaisen näköpiiriin osuvan ihmisen jaloissa alle nanosekunnissa. Nyt tilanne on onneksi tasoittumaan päin, vaikka vieläkin Ronja lähtisi mieluusti jokaisen ohikulkevan ihmisen mukaan kohti uutta kotia.

Uusi viikko alkoi mahtiskivasti, kun Ronja pääsi leikkimään naapurin Maisan kanssa läheiseen leikkipuistoon. No, oikeastaan Maisa vaan kerjäsi nameja kaikilta ja Ronja pomppi sen ympärillä, mutta kävihän sekin väsytyksestä. :D Myöhemmin illalla allekirjoittanut suuntasi Maisan emännän viimeistä tenttiä juhlistavaan illanviettoon ja vietti parhaan illan ainakin pariin päivään (myös perjantaina piti lähteä ex tempore tutustumaan Mansen nykyiseen baarimeininkiin...). Ronjakin sai tilaisuudesta tuliaisena kuivattua keuhkoa. Neiti oli lahjastaan kovin otettu toisin kuin Lauri, joka kaivautui piiloon peiton alle ja valitti äänekkäästi hajumyrkytystä. Kuulemma myös Maisan isäntä oli kieltänyt enää ikinä avaamasta keuhkopurkkia kotona, ei me vaan ymmärretä miksi...

Viikko jatkui vähemmän mahtiskivasti, kun tiistaina yllätti sekä paukkuva pakkanen että jumittava leuka. Koska olin kohtuullisen apaattinen pari päivää eikä uloskaan päässyt päästämään höyryjä, Ronjallakin oli selvästi tylsää. Keskiviikkoillan kunniaksi Ronsu päättikin maistella eteisen mattoa ja miespuolisella talon asukkaalla meinasi (taas?) katketa verisuoni päästä. Onneksi tänään sain YTHS:n tuntien suorastaan hämmästyttävän hyvää hamppihoitoa ja jumitus helpottaa. Lisäksi pakkasesta kuivuva ihoni oli sen verran terässä, että Ronjan naskaleiden pistely ei tuntunut suhteettoman suurelta kärsimykseltä. Tilannetta juhlistettiin kunnon painimissessiolla ja omakin mieli piristyi höyrytessä penskan kanssa.

LOPULTAKIN siirrytään siihen käsityöosuuteen. Paparazzattiin perjantaina Ronjan uutta hienoa takkia. Huomatkaa valkoinen karvareunus hupussa.

 

Malli: Darling Darby by Desert Rose Designs + huppu oma malli, Ronjan mittojen mukaan
Lanka: Novita Mambo purettua jämää ja Novita Tango hupussa

Paita oli kaikin puolin kiva tehtävä ja eteni nopeasti. Saa nähdä suostuuko Ronja pitämään sitä parin viikon päästä, kun taas ulkoillaan MM-kyykän merkeissä. Kaipa tuollainenkin jotain lämmittää pakkasella, vaikkei kovin tekninen takki olekaan.

Käsityöosuuden pitkittämiseksi lisättäköön myös joulukuussa ihastusta ja vihastusta herättänyt liiviprojektini.


Malli: Sexy Vesty by CanarySanctuary, melko paljon muokattu
Lanka: Gjestal Janne, 300g

Ihastuttavaa oli Gjestal Janne -langan ihana väri, pehmeys ja työn nopea eteneminen. Vihastuttavaa taas oli ohjeen muokkaaminen, minkä vuoksi päädyin purkamaan työtä pitkiä pätkiä yhdessä jos toisessakin kohdassa. En vaan voinut uskoa, että ympärysmitaltaan 60 cm liivi näyttäisi mitenkään päin hyvältä, joten päädyin lisäämään työhön parikymmentä senttiä leveyttä ja kaventamaan puolet lisäyksestä pois vyötäröllä. Lisäksi kädentiet vaativat parikin hetkeä ajatustyötä, koska alkuperäisistä kappaleista tuli aivan liian leveät. Onneksi jaksoin kerrankin purkaa ja jatkaa ja taas purkaa ja jatkaa, koska lopputuloksesta tuli todella hyvä! Pitkästä aikaa tein vaatteen, joka ei ole lapanen, sukka tai pipo, mutta istuu kuitenkin tosi hyvin päälle. Tästä jäi hyvä fiilis. :)

Ei kommentteja: